Taping bij hooikoorts

Ongeveer 20% van de Nederlandse bevolking heeft last van hooikoortsklachten. Deze klachten beginnen vaak in de lente door het stuifmeel van bomen, grassen en planten. Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel, maar bij iemand die last heeft van hooikoorts reageert het lichaam heftiger.

 

Hoe werkt het?

Taping kan werken om de hooikoortsklachten te minderen. Uit twee inventarisaties (pilots in 2016 en 2017) blijkt dat 84% van de cliënten aanzienlijke verlichting heeft van hooikoortsklachten door Medical Taping toe te passen. Bij Medical Taping wordt de tape met een specifieke techniek op de juiste plekken aangebracht op de rug. Het gebied onder de huid wordt door de tape beïnvloed en prikkelt het neurogene stelsel. Hiermee bereik je ook de organen die bij hooikoorts betrokken zijn, zoals de longen en bronchiën. Dat is ook de reden waarom het intapen van de rug voor veel mensen met hooikoorts helpt om allergische reacties van de ogen, longen en neusvliezen te verminderen.

 

Hoe vaak tapen?

Uit beide inventarisaties is gebleken dat na een eerste keer tapen al direct een positief effect merkbaar is. Door een tweede tape na één week nogmaals toe te passen is gebleken dat de klachten nog verder afnemen. Afhankelijk van het resultaat na twee behandelingen kan besloten worden eventueel een derde keer te tapen om een nog beter effect te bereiken. De daling bij een derde tape is echter minder. Geadviseerd wordt de tape minimaal 5 dagen te laten zitten en na een week de volgende tape aan te brengen.

 

Behandeling met Medical Taping tegen hooikoortsklachten wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

 

Direct een afspraak maken? Klik hier.