Oncologie

Wat is het?

Als u behandelingen tegen kanker heeft ondergaan denkt u vermoedelijk niet als eerste aan fysiotherapie.
De gevolgen van kanker en de behandelingen kunnen ingrijpend zijn. U kunt last krijgen van allerlei klachten en bijwerkingen.

Voor (ex-)kankerpatiënten is er oncologiefysiotherapie: samen met de oncologiefysiotherapeut werken aan de verbetering van uw belastbaarheid. Het programma bestaat uit een combinatie van kracht- en conditietraining. De begeleiding vindt individueel plaats en waar mogelijk en wenselijk in groepsverband. Natuurlijk is het ook mogelijk deze behandeling in de thuissituatie aan te bieden.

Wat bieden wij?

Oncologiefysiotherapie wordt gegeven door fysiotherapeuten die hier een aanvullende opleiding voor hebben gevolgd. De oncologiefysiotherapeut is een fysiotherapeut met uitgebreide kennis van de verschillende vormen van kanker, de diverse medische behandelingen en de gevolgen van de medische behandelingen. Vandaar dat er een uitgebreid netwerk voorhanden is om indien nodig door te kunnen sturen naar andere disciplines zoals o.a. een diëtist, ergotherapeut en/of oedeemtherapeut.

Ons doel

Het is fijn om mensen te helpen bij het terugvinden van kracht, conditie, vertrouwen en balans van en in het lichaam. Ze zijn hierdoor beter in staat om de draad van het leven weer op te pakken en activiteiten te doen die voor hen van belang zijn: werk oppakken, rol in het gezin, hervatten van eigen sport.

Oefengroep

Bij Fysiotherapie Gendt bestaat er een oefengroep voor oncologische patiënten. Onder begeleiding van een fysiotherapeut sport/beweeg je samen met je medesporters. Klik hier voor meer informatie, of hier om contact met ons op te nemen.

Onconet

Sinds 2018 zijn wij geregistreerd bij Onconet.
Onconet is een landelijke organisatie die ernaar streeft dat patiënten in heel Nederland een deskundige fysiotherapeut in de eigen woonomgeving kunnen vinden voor begeleiding bij behoud en verbetering van fitheid rondom de medische behandeling van kanker.

Voor meer informatíe: kíjk op www.onconet.nu