Knie

Wat is het?

Pijn in de knie is een veelvoorkomende blessure. Ben je een fanatiek hardloper, wielrenner of ga je graag een stukje wandelen? Iedereen kan een knieblessure oplopen. Vaak ervaren mensen zeurende of stekende klachten tijdens het sporten, traplopen, hurken en/of fietsen. De pijn kan zowel aan de binnenzijde, buitenzijde of rond de knieschijf voorkomen. Soms kan de pijn zelfs uitstralen richting de voet of naar het bovenbeen.

Hoe ontstaat het?

Wanneer de klacht langzaam is verergerd spreken we meestal van een overbelasting. De spier of pees rondom de knie raakt dan geïrriteerd. Heb je een misstap gemaakt of ben je door de knie heen gezakt tijdens het sporten, dan kan er mogelijk ook een bandje gescheurd zijn. Onder andere de voorste kruisband, meniscus of binnenband kunnen aangedaan zijn. In dit geval kan er zwelling in de knie ontstaan door het vrijkomen van vocht. Op latere leeftijd kunnen er klachten ontstaan door kwaliteitsvermindering van het kraakbeen, ook wel artrose genoemd. De knie wordt stijver, gevoeliger en soms instabiel. Bij artrose moet er in sommige gevallen een operatie aan te pas komen en krijg je een nieuwe knie (knieprothese).

Wat te doen?

In alle bovenstaande gevallen kan fysiotherapie jou helpen bij het verminderen of verhelpen van je klachten. We helpen je om erachter te komen waar je klachten vandaan komen. We begeleiden je voor en na een operatie. Graag doen en denken wij mee om jou weer zonder pijn aan het sporten te krijgen, trap te lopen of een rondje te fietsen.

 

Loop er niet te lang mee door!
Direct een afspraak maken bij een van onze fysiotherapeuten? Klik dan hier.