In Balans

Bij ouderen vermindert de beweeglijkheid van de gewrichten, de spierkracht van vooral rug- en beenspieren, de reactiesnelheid en gehele motoriek. Dat vergroot de kans op vallen. De gevolgen van een val zijn voor ouderen vaak ernstig. Daarom is het belangrijk om het vallen te voorkomen. Door middel van valpreventietraining kan de kans op vallen zo klein mogelijk worden gemaakt.

In Balans is een groepscursus gericht op het voorkomen van valongevallen bij ouderen (65+ers). De cursus bestaat uit voorlichting over vallen en een beweegprogramma, gegeven door speciaal daarvoor opgeleide fysiotherapeuten.

Door middel van bewustwording van risicofactoren, verbetering van balans, kracht en mobiliteit, neemt het zelfvertrouwen toe. De valangst en kans op valincidenten neemt hierdoor af.

Cursus In Balans bestaat uit 23 bijeenkomsten. U heeft twee dagen in de week een uur training in onze praktijk. We sluiten iedere training gezamenlijk af met een kopje koffie of thee.

Gemeente Lingewaard financiert een groot deel van de cursus. De eigen bijdrage bedraagt slechts €69,- voor de gehele cursus (exclusief het cursusboek à €12,50).

Als u niet in staat bent of niet wilt deelnemen aan de groepscursus is er ook een mogelijkheid om individueel een valpreventietraining te volgen. Wanneer u niet naar onze praktijk kunt komen kan dit ook bij u thuis worden aangeboden.

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden voor de cursus, dan kunt u contact met ons opnemen.