Etalagebenen

Wat is het?

Etalagebenen is de volksterm voor ‘claudicatio intermittens’. De oorzaak hiervan is de aandoening perifeer arterieel vaatlijden (PAV). In Nederland wordt geschat dat ruim 19% van de 55-plussers hieraan lijdt. Bij deze aandoening zijn de slagaders in de benen vernauwd, waardoor te weinig zuurstof naar de spieren wordt aangevoerd. Hierdoor kan men een krampachtige pijn of een doof gevoel in het been ervaren tijdens en na inspanning. Deze pijn treedt vaak op in de kuiten, maar kan ook in de bovenbenen of bilspieren optreden. Na rust verdwijnt de pijn, vandaar de term etalagebenen: patiënten proberen de pijn te maskeren door noodgedwongen de etalage van een winkel te bekijken.

Wat te doen?

Fysiotherapie helpt u om fit te blijven zodat uw aandoening het uitvoeren van dagelijkse activiteiten en werkzaamheden zo min mogelijk belemmert.

Door conditietraining en krachttraining te doen op een voor u gepast niveau wordt het lichaam gestimuleerd om de aanvoer van zuurstof naar de spieren stabiel te houden of zelfs te verbeteren!

Maak vandaag nog een afspraak met onze gespecialiseerde fysiotherapeut.